SİBER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NELERDİR?

Siber güvenlik için yapılması gereken önlemler arasında şunlar bulunabilir:

    1. Parola güvenliği: Kullanıcı adları ve parolalar için güçlü ve benzersiz parolalar kullanın ve sık sık değiştirin.
    2. Güncel bir antivirüs yazılımı kullanın: Bilgisayarınızda zararlı yazılımların bulaşmasını engellemek için güncel bir antivirüs yazılımı kullanın.
    3. Firewall kullanın: Güvenliğinizi arttırmak için bir firewall kullanın. Bu, bilgisayarınızın dış dünya ile iletişimini kontrol etmenizi sağlar.
    4. Güncellemeleri yapın: İşletim sistemi, uygulamalar ve diğer yazılımlar güncel olmalıdır. Güncellemeler
    5. E-posta ve navegasyon güvenliği : E-postalarınızda ve internette gezinirken dikkatli olun. Açılmamış veya tanınmayan e-postalara veya linklere tıklama yapmayın.
    6. SSL sertifikaları kullanın : Özellikle e-ticaret veya finansal işlemler yaparken SSL sertifikaları kullanın. Bu sertifikalar ile güvenli bir bağlantı sağlar.
    7. Erken tehdit algılama : sistemleri ve ağları izleme, gerçek zamanlı olarak anormal aktiviteleri takip etme ve erken tehdit algılamak için siber güvenlik araçları kullanın.
    8. Uzaktan erişim güvenliği : Uzaktan erişim için güvenli bir yol oluşturun ve sadece yetkili kişilerin erişimine izin verin. Ayrıca, uzaktan erişim için kullanılan cihazların güncel olduğundan ve güvenliği için önlemler aldığından emin olun.
    9. Eğitim ve bilinçlendirme: İşletmenizdeki tüm çalışanların siber güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olmalarını sağlayın. Phishing, malware, şifre güvenliği ve diğer siber tehditlerle nasıl başa çıkacaklarını öğrenmeleri gerekir.
    10. Yedekleme ve geri yükleme: önemli verilerinizi yedekleyin ve geri yükleyebilme kapasitesine sahip ol
    11. Sanallaştırma ve Bulut Güvenliği: Bulut hizmetleri kullanırken, verilerinizin ve uygulamalarınızın güvenliği için önlemler alın. Sanallaştırma ve bulut hizmetleri, veri merkezlerini ve hizmet sağlayıcılarını saldırılardan koruyan yerleşik güvenlik özellikleri sunar.
    12. Güvenli İletişim : iletişim için şifreli yollar kullanın (özellikle end-to-end şifreleme) ve ayrıca düşük düzeyli ağ protokolleri gibi Telnet veya FTP gibi güvensiz bağlantılar yerine güvenli alternatifleri kullanın.
    13. IoT Cihazlarının güvenliği: IoT cihazlarınızın güncel olduğundan emin olun ve güncelleme yaptırın. IoT cihazlarının güvenliği, genellikle saldırıların yapıldığı yer olarak görülür.
    14. Compliance : uygunluk ve mevzuatları kontrol edin ve uygunluk standartlarına uymak için önlemler alın.Siber güvenliği sağlamak her zaman kolay olmayabilir, ancak bu önlemler daha az saldırganlık konusunda daha az istekli hale getirecektir ve bir saldırı gerçekleştiğinde hassas bilgilerinizin korunmasını sağlayacaktır.
Yerli Firewall - Fidye Yazılımı
PONIVA - Yerli Güvenlik Duvarı - Yerli Firewall

Bu Bilgiyi Sosyal Medyada Paylaş

Bunlara da bakmak isteyebilirsiniz.

  • PONIVA - Firewall - Yerli Güvenlik Duvarı

Turkuaz VPN

Ocak 20th, 2024|Tags: , , , |

TURKUAZ VPN NEDİR? Turkuaz VPN Zero Touch özelliği ile şube/uç nokta tarafında herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç olmaksızın merkez cihazınızla VPN sağlayan uygun maliyetli bir cihazdır. Fişe takılıp internete bağlanır bağlanmaz, sunucularımız [...]

Windows Bilgisayarlarda Güvenliği Nasıl Sağlarız?

Mart 3rd, 2023|Tags: , , , , , |

WINDOWS BİLGİSAYARLARDA GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLARIZ? Windows güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Güncelleme ve yama: Windows güvenlik açıklarını kapatan güncelleştirmeler yayınlar. Windows Update özelliğini açık tutun ve düzenli olarak güncelleştirmeleri yükleyin. Güçlü [...]

iOS Güvenliğini Sağlamak İçin Gerekli Adımlar Nelerdir?

Şubat 28th, 2023|Tags: , , , , , , |

IOS GÜVENLİĞİ İÇİN NELER YAPMALIYIZ? IOS güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: iOS cihazınızı güncelleyin: Apple, iOS işletim sistemlerindeki güvenlik açıklarını düzenli olarak düzeltmek için güncelleştirmeler yayınlamaktadır. Bu nedenle, cihazınızın iOS sürümünün [...]

Sosyal Mühendislik Nedir?

Şubat 20th, 2023|Tags: , , , , , , , , |

SOSYAL MÜHENDİSLİK NEDİR? Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte, insanların dijital ortamlarda bıraktıkları veriler de artmaktadır. Bu veriler, sadece kişisel bilgilerimiz değil, finansal, ticari ve hatta devlet sırları gibi önemli bilgilerimiz de olabilir. Bu [...]

SIEM Nedir?

Şubat 11th, 2023|Tags: , , , , , |

SIEM NEDİR? SIEM (Security Information and Event Management), güvenlik olaylarını takip etmek, analiz etmek ve raporlamak için kullanılan bir yazılımdır. SIEM sistemi, birçok farklı kaynaktan gelen güvenlik verilerini toplar, birleştirir ve değerlendirir. [...]

802.1X Protokolü Nedir?

Şubat 9th, 2023|Tags: , , , , , , |

802.1X PROTOKOLÜ NEDİR? IEEE 802.1X, bir ağ güvenliği protokolüdür ve ağ güvenliğini artırmak için kullanılır. Bu protokol, bir ağ üzerindeki cihazların yetkilendirilmesini ve doğrulanmasını sağlar. 802.1X, kablosuz ağlar (Wi-Fi), Ethernet ağları ve [...]

KARMAŞIKLIKTA BOĞULMAYIN.

Firewall yönetimi hiç bu kadar kolay olmamıştı, Kolay olduğu kadar da hızlı! İşlem yaparken sizi bekletmez ve anında cevaplar verir.

0%
Uptime
0
Kod Satırı
0%
Hızlı Destek
Poniva Firewall

PONIVA FIREWALL
DAHA HIZLI, DAHA GÜÇLÜ, DAHA KOLAY.